Werkwijze

Voeding, we hebben er dagelijks mee te maken, maar wat is nu gezond eten en hoe pas je dit toe in je dagelijkse voedingspatroon. Door de vele keuze mogelijkheden in supermarkten en winkels, de gezondheids-/voedingsclaims op de verpakkingen en de hoeveelheid ‘gemaks’- voeding die verkrijgbaar is, weet je vaak niet meer wat goed voor je is. Gaat het om overgewicht of ondergewicht, er zijn verschillende factoren die bepalen of je lichaam gezond is, maar het bepaald ook hoe wij ons voelen als mens met ons lichaam, onze uitstraling, onze eigenwaarde en hoe zeker we zijn van ons zelf. Je gezond, energiek en fit voelen vraagt om een gedragsverandering in zowel je voedingspatroon als je bewegingspatroon en je manier van denken.

Aan de hand van een Intakeconsult (waarbij ik kijk naar je eetpatroon, voedingsgewoonten en wensen), door jouw ingevuld eetdagboek, gewichtsanalyse en een op maat gemaakt behandelplan waarin ik je adviseer, begeleid en motiveer naar een gezond eetpatroon waarbij je je gezond, energiek en fit voelt.

In een behandelplanconsult geef ik mondelinge toelichting over het voor jouw op maat gemaakt behandelplan , beantwoord vragen en zal er een weging/meting plaats vinden.

De vervolgconsulten zullen bestaan uit een weging/meting waarbij ik steeds de vorderingen bijhoud en verder in ga op je eet- / beweegpatroon en persoonlijke ontwikkeling. Hierbij kijk ik of het behandelplan voor jouw werkt of dat het nog aanpassingen behoeft. Afhankelijk van de behoefte worden er verdere afspraken gemaakt.

Een gezonde leefstijl kun je aanleren maar je krijgt niks voor niks, daarvoor moet je hard werken. De kennis hiervoor moet je verzamelen, iets wat niet makkelijk is met alle aantrekkelijke aanbiedingen voor afslankpillen en voedingssupplementen die uiteindelijk van alles beloven maar niet zorgen voor een gedragsverandering waardoor je snel weer vervalt in je oude voedingspatroon en  je vaak weer aankomt, het zogenaamde jojo-effect.

Ik leer je een gedragsverandering aan de hand van de Richtlijnen gezonde voeding, waarna je in staat bent een gezond voedingspatroon te volgen en bewust gezonde voedingskeuzes te maken. Voel je gezond, energiek en fit breng je lichaam in balance .

Hopelijk mag ik je binnenkort in mijn praktijk verwelkomen!