Pizza met sardientjes en champignons

Ingrediënten

  • 6 sneetjes (oud) volkorenbrood
  • 1 dunne prei
  • 150 gram champignons
  • 1 blikje sardientjes
  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 2 theelepels gedroogde italiaanse keukenkruiden
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 220° C.
  2. Snijd de korsten van het brood. Beleg een bakblik met het brood.
  3. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Giet 1 eetlepel van de de olie van de sardientjes bij de tomatenblokjes. Doe de prei en de Italiaanse keukenkruiden er bij en pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of in een keukenmachine tot een saus.
  6. Laat de sardientjes op keukenpapier uitlekken. Halveer de sardientjes en verwijder de graatjes.
  7. Bestrijk het brood met de tomatensaus en verdeel er de champignons en de sardientjes over.
  8. Strooi er de kaas over.
  9. Bak de pizza in ca. 10 minuten gaar en knapperig.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Dit recept bevat sardine. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Sardine (Portugal, Bretagne) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Sardine uit oerige gebieden is een tweede keuze. info

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 445 kcal
Eiwit 35 gram
Koolhydraten 40 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Vezels 9 gram
Zout 2 gram
Geplaatst in Recepten.