Oosterse rauwkostsalade met kip

 

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet
  • 5 kruidenpoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram peultjes
  • 100 gram taugé
  • 100 gram worteltjes
  • 1 bosje radijs
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels gembersiroop
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel cashewnoten

Bereiding

  1. Bestrooi de kipfilet met wat 5 kruidenpoeder. Snijd de kip in smalle repen.
  2. Bak de repen kip in de hete olie in ca. 6 minuten gaar en bruin. Laat de kip afkoelen.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Halveer de peultjes. Kook de peultjes 2 minuten in weinig water.
  5. Doe de taugé in een vergiet en schenk de peultjes met het kookwater hier boven uit.
  6. Laat de groente uitlekken.
  7. Snijd de worteltjes en radijs in plakjes en het bosuitje in smalle ringen.
  8. Klop een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de gembersiroop, de sesamolie en wat 5 kruidenpoeder.
  9. Meng de dressing en de kip door de groente.
  10. Hak de cashewnoten grof en strooi ze er over.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig…

  • 4 volkoren boterhammen

Ingrediënten over?

Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.

Past in dieet

  • Vegetarisch
  • Bij diabetes
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

Recept incl. menusuggestie
Energie 380 kcal 540 kcal
Eiwit 25 gram 35 gram
Koolhydraten 15 gram 45 gram
Waarvan suikers 9 gram 10 gram
Vet 20 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 6 gram 10 gram
Zout 0,3 gram 1 gram
Geplaatst in Recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.