Napolitaanse tomatensoep

Ingrediënten

  • 500 gram tomaten
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 gedroogd pepertje
  • 1 kleine pot of klein blik witte (grote) bonen
  • 10 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Kruis met een scherp mes de tomaten in. Leg de tomaten kort in kokend water. Trek het vel van de tomaten en snijd ze in stukken.
  2. Maak de rest van de groente schoon.
  3. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de paprika in blokjes.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Bak de tomatenpuree kort mee.
  5. Voeg de rest van de groente, het paprikapoeder en 400 ml water toe. Breng dit aan de kook en verkruimel het pepertje er boven. Kook de soep 10 minuten.
  6. Spoel de witte bonen in een zeef af en laat ze uitlekken.
  7. Roer de witte bonen door de soep en laat de soep nog even koken.
  8. Strooi er de gewassen basilicum over.

Menusuggestie

Lekker met een volkorenbolletje.

Hiervoor heb je nodig…

  • 2 volkoren bolletjes

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Vegetarisch
  • Bij diabetes
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

Recept incl. menusuggestie
Energie 290 kcal 415 kcal
Eiwit 10 gram 15 gram
Koolhydraten 25 gram 45 gram
Waarvan suikers 10 gram 15 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 10 gram 15 gram
Zout 0,6 gram 1,1 gram
Geplaatst in Recepten.