Sla-wrap met paddenstoelen

 

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 100 gram shiitakes of kastanjechampignons
  • Stukje rode peper
  • 2 takjes koriander
  • 1 theelepel olie
  • 4 bladen ijsbergsla

Materialen

prikkers

Bereiding

  1. Pel de sjalot.
  2. Wrijf de paddenstoelen met keukenpapier of een borsteltje schoon en verwijder eventueel een stukje van de steel.
  3. Snijd de sjalot in snippers en de paddenstoelen in reepjes.
  4. Snijd het stukje peper klein.
  5. Hak de koriander klein.
  6. Fruit de sjalot zacht in de olie. Bak de paddenstoelen en de peper kort mee. Neem de pan van het vuur en maak het mengsel op smaak met de koriander. Laat afkoelen.
  7. Was de slabladen en dep ze droog. Verdeel de vulling over de slabladen en rol ze op. Steek ze vast met een cocktailprikker.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Vegetarisch
  • Bij diabetes
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 15 kcal
Eiwit 1 gram
Koolhydraten 1 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Vezels 0 gram
Zout < 0.1 gram
Geplaatst in Recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.